Tietoa Ilmastovanhemmista

hikoilijat

Ilmastovanhemmat on ilmastonmuutoksesta huolestuneiden vanhempien ja muiden lasten läheisten kansanliike. Me vaadimme päättäjiä tekemään ilmastokatastrofin hillitsemisestä politiikan ykkösasian.

Ilmastovanhemmat ry:n perusti joulukuussa 2012 joukko vanhempia, jotka olivat turhautuneita siihen, ettei lapsiamme uhkaavaan ilmastokatastrofiin suhtauduta riittävän vakavasti. Ilmastovanhemmat on itsenäinen ja puoluepoliittisesti sitoutumaton yhdistys.

Ilmastovanhempien toiminta

Ilmastovanhemmat toimii monella tasolla: herättelemme julkista keskustelua ilmastonmuutoksesta, tapaamme päättäjiä ja välitämme lasten tulevaisuudesta huolestuneiden viestin suoraan politiikan ytimeen.

Emme keskity toiminnassamme ns. arjen pieniin ekotekoihin tai yksittäisten ihmisten kulutustottumusten muuttamiseen: jotta päästövähennyksiä saadaan aikaiseksi riittävän nopeasti, huomattavasti suurempien rakenteiden on muututtava. Päättäjillä on tässä sekä suurempi vaikutusvalta että suurempi vastuu kuin yksittäisillä kuluttajilla. Lisäksi kannustamme muitakin vanhempia ja lasten läheisiä käyttämään valtaansa nimenomaan kansalaisina!

Kaikki yhdistyksen tavoitteita kannattavat henkilöt ovat tervetulleita mukaan toimintaamme. Ilmastovanhempiin voi kuulua, vaikka ei olisi omia lapsia. Voit ilmaista kannatuksesi esimerkiksi tykkäämällä Facebook-sivustamme ja levittämällä tietoa ilmastonmuutoksesta ja Ilmastovanhemmista omassa lähipiirissäsi. Esimerkkejä erilaisista tavoista osallistua löydät Mitä sinä voit tehdä -sivulta.

Myös yritykset ja yhteisöt voivat liittyä kannatusjäseniksi ja auttaa levittämään Ilmastovanhempien viestiä. Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä, ota yhteyttä: info@ilmastovanhemmat.fi.