Mitä sinä voit tehdä

multitasking

ÄLÄ ANNA PERIKSI. Ilmastokysymys on suuri ja vaikea. Juuri siksi kaikkien meidän on käytettävä valtaamme kansalaisina ja toimittava päästöjen vähentämiseksi.

Omien kulutus- ja elämäntapavalintojen pohtiminen ja oman hiilijalanjäljen minimoiminen on toki tärkeää ja aiheesta on kirjoitettu paljon (vinkkejä esimerkiksi täällä). Ilmastonmuutos ei kuitenkaan ratkea yksilöiden valintojen kautta, vaan tarvitaan koko yhteiskunnan ja kulttuurin läpäisevää muutosta. Siksi tärkeintä on, että yhdistät voimasi muiden ilmastosta huolestuneiden ihmisten kanssa ja löydät itsellesi sopivimmat vaikuttamiskanavat tämän muutoksen edistämiseksi.

Alta voit valita itsellesi sopivat vaikuttamistavat Ilmastovanhemmissa. Sivun lopussa on lueteltu muita ilmastotyötä Suomessa tekeviä järjestöjä ja yhteisöjä.

Haluan tehdä jotain nopeaa ja vaivatonta

 • Tykkää Ilmastovanhemmista Facebookissa ja Instagrammissa
 • Haasta ystäväsi tykkäämään Ilmastovanhemmista Facebookissa, allekirjoittamaan vetoomus ja/tai liittymään yhdistyksen jäseniksi
 • Puhu ilmastohuolestasi ja kerro Ilmastovanhemmista blogissasi, Twitterissä, Facebookissa, keskustelufoorumeilla, leikkipuistossa, työpaikan kahvihuoneessa, päiväkodissa, koulussa…

Haluan tehdä enemmän

 • Liity Ilmastovanhempien jäseneksi
 • Katso tapahtumakalenteristamme sekä liity sähköpostilistamme saadaksesi tietoa ajankohtaisesta toiminnastamme. Lähde mukaan  ja tapaa samanhenkisiä ihmisiä. 
 • Tule Ilmastovanhempien aktivistiksi, esimerkiksi järjestämään tempauksia tai kertomaan kansanedustajille tai kuntapäättäjille kasvokkain tai sähköpostitse siitä, että ilmastosta pitää tehdä poliittisen päätöksenteon lähtökohta.
 • Perusta toimintaryhmä omalla paikkakunnallesi. Mikäli haluat perustaa paikallisryhmän, ole yhteydessä osoitteeseen tiedotus (at) ilmastovanhemmat.fi. 
 • Tarjoa kykysi käyttöömme. Oletko taitava valokuvaaja, koodaaja, kirjoittaja, graafinen suunnittelija tms.? Lähetä sähköpostia meille osoitteeseen tiedotus (at) ilmastovanhemmat.fi ja kerro, miten haluaisit osallistua toimintaamme.
 • Kirjoita paikallislehteen mielipidekirjoitus ja kerro, miksi sinä olet Ilmastovanhempi ja miksi ilmastonmuutoksen hillitsemisestä on tehtävä päätöksenteon ykkösprioriteetti.
 • mpia!

Haluan tukea ilmastotoimintaa rahallisesti

Ilmastotyötä tekevien järjestöjen tukeminen taloudellisesti on hyvä tapa vaikuttaa, jos mahdollisuuksia siihen on.

 • Jäsenet voivat tukea Ilmastovanhempia taloudellisesti esimerkiksi maksamalla kannatusjäsenmaksun

Ilmastovanhemmat ry:n tilinumero on FI80 1237 3000 1333 11 (käytä jäsenmaksuille viitettä 1012 ja kannatusjäsenmaksuille viitettä 1232). Jäsenmaksu- ja lahjoitustulot käytetään suoraan Ilmastovanhempien toimintaan, mm. mainostilan hankkimiseen ja materiaalien tuottamiseen. Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin eikä maksa palkkaa tai palkkioita toimijoilleen.

Muita ilmastonmuutoksen torjuntaan keskittyviä järjestöjä ja toimijoita Suomessa

Puuttuuko listalta jokin taho? Vinkkaa osoitteeseen tiedotus (at) ilmastovanhemmat.fi!

Lisää ilmastovaikuttamisvinkkejä on lueteltu ilmasto.orgissa.