Avoin kirje suomalaismepeille

Lähetimme suomalaisille europarlamentaarikoille kirjeet, joissa muistutimme keiden puolesta käymme taistelua ilmaston pelastamiseksi. Tällaisen kirjeen sai keskustan euroedustaja Anneli Jäätteenmäki.

Pelasta ilmasto heidän vuokseen

Avoin kirje europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäelle

Tärkeä pyyntö lastemme puolesta

Hyvä Anneli, voimia syksyyn ja työhösi meppinä ja vielä lämpimät onnittelut valinnastasi europarlamenttiin!

Kirjoitan sinulle lastemme puolesta. Tämän kirjeen mukana sait Olivian, 6 vuotta, askarteleman omakuvan. Hän askarteli kuvansa Maailma kylässä -festivaaleilla kesän alussa. Omakuva kiinnitettiin tauluun, jonka otsikko oli: ”Pelasta ilmasto heidän vuokseen”.

Monet kehityskulut tuntuvat nyt pelottavilta: esimerkiksi Ukrainan kriisi sekä Syyrian ja Irakin tilanne. Vaikka nämä kriisit ovat vakavia ja ansaitsevat huomiota, ilmastonmuutos on kuitenkin aikamme pahin ongelma, eikä sitä saa unohtaa. Ilmaston lämpeneminen uhkaa lastemme ja koko ihmiskunnan tulevaisuutta. Lämpeneminen pitäisi saada rajattua kahteen asteeseen, jotta ihmiskunta kykenisi sopeutumaan muutokseen. Aika on kuitenkin loppumassa pahasti kesken.

Käsistä riistäytyvän ilmastonmuutoksen seurauksia ei tekisi mieli ajatella ollenkaan. Jos maailmantalous romahtaa, lapsemme eivät saa töitä ja kärsivät köyhyydestä. Jos uudet vakavat taudit leviävät Suomeen, lastemme terveys ja jopa henki ovat vaarassa. Jos ruuan tuotanto vaikeutuu, ruoka kallistuu ja lapsillamme ei ole varaa syödä kunnolla. Jos yleinen epävarmuus tulevaisuudesta lisääntyy, lapsemme eivät uskalla hankkia omia lapsia.

Tätä emme tahdo. Toivomme, että lapsillamme ja heidän lapsillaan olisi mahdollisuus elää turvassa ja vakaissa oloissa ja hankkia omia lapsia niin halutessaan. Toivomme, että lapsillamme olisi mahdollisuus hyvään elämään.

Olivia luottaa siihen, että me aikuiset rakennamme hänelle turvallista tulevaisuutta. Sinulla on siihen tuhannen taalan paikka europarlamentissa. Tänä ja ensi vuonna tehdään historiallisen tärkeitä päätöksiä, joilla on perustavanlaatuinen vaikutus lastemme tulevaisuuteen. Pyyntöni onkin seuraava:

Kun olet europarlamentaarikkona äänestämässä ilmastonmuutokseen liittyvistä päätöksistä, muista Oliviaa ja muita hänen kaltaisiaan. Tue kaikissa tilanteissa politiikkaa, joka antaa heille toivoa. Useimmat meistä vanhemmista ovat valmiita tekemään kaikkensa, jotta lapsemme saisivat kasvaa turvallisessa maailmassa. Auta meitä tässä taistelussa!

Olen itsekin äiti ja ennen kaikkea äitinä kirjoitin tämän kirjeen, mutta edustan myös Ilmastovanhemmat ry:tä. Järjestömme tukee vaikuttavaa ilmastopolitiikkaa yli puoluerajojen.

Toivotan sinulle viisautta ja voimaa tärkeässä työssäsi.

Ystävällisin terveisin
Minna Suihkonen
3-vuotiaan tytön äiti
Ilmastovanhemmat ry:n hallituksen jäsen
www.ilmastovanhemmat.fi

Toivomme sinun muistavan lapsiamme erityisesti näissä päätöksissä 

  • EU:n päästövähennystavoitteen vuodelle 2030 pitää olla tuntuvasti suurempi kuin komission esittämä 40 %, jotta kahden asteen tavoite ei vaarannu.
  • Ilmasto- ja energiapakettiin vuodelle 2030 pitää sisällyttää myös sitova energiansäästötavoite ja kaavailtua isompi uusiutuvan energian osuuden tavoite.
  • Kiinteälle biomassalle tulee luoda kestävyyskriteerit, jotka varmistavat, että biomassan tuotanto ja käyttö oikeasti vähentävät kasvihuonekaasupäästöjä.
Kategoria(t): Ajankohtaista Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.