Ilmastovanhempien avoin kirje Juha Sipilälle

Hyvä puheenjohtaja Juha Sipilä,

Onnittelut hienosta vaalivoitosta! Tällä tärkeällä hetkellä tahdon Ilmastovanhemmat ry:n puheenjohtajana ja tuhansien huolestuneiden vanhempien puolestapuhujana muistuttaa teitä erittäin tärkeästä asiasta:

Suomi tarvitsee monenlaista muutosta, mutta lastemme kannalta on äärimmäisen tärkeää, että ilmastonmuutoksen hillintä nostetaan yhdeksi hallituskauden päätavoitteista. Olette puhunut tarpeesta saada aikaan uusi yhteiskuntasopimus. Me tarvitsemme yhteiskuntasopimuksen, joka huomioi myös lastemme ja tulevien sukupolvien oikeuden turvalliseen tulevaisuuteen.

Tällä hallituskaudella Suomessa pitää aloittaa mittava energiaremontti:
Hiilestä ja turpeesta tulee luopua vuoteen 2025 mennessä. Tähän tavoitteeseen pääsemiseksi fossiilisten polttoaineiden tukia pitää leikata määrätietoisesti. Julkiset tuet on suunnattava uudelleen niin, että ne kannustavat energiatehokkuuteen ja vähäpäästöisiin valintoihin.

Remontoidaan Suomi puhtaan energian osaajaksi. Panostamalla kotimaiseen uusiutuvaan energiaan ja energiansäästöön ei vain torjuta ilmastokriisiä vaan myös luodaan uusia työpaikkoja, edistetään yrittäjyyttä ja autetaan innovaatioiden syntymistä.

Me emme ole toiveemme kanssa yksin; viime viikolla julkaistun Ilmastobarometri 2015 -tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista haluaa ilmastonmuutoksen hillinnän hallitusohjelmaan. Sadat helsinkiläiset puolestaan vaativat juuri keräämässämme vetoomuksessa Helsingin kaupunginhallitusta priorisoimaan päästöjen vähentämistä sen sijaan, että kaupungille tuloutettaisiin jatkossakin saastuttavalla energiantuotannolla ansaittua rahaa.

Keskustan puheenjohtajana ja tulevana pääministerinä Teillä on ainutlaatuinen tilaisuus kääntää Suomen energiapolitiikan kurssi kohti kestävää ja kilpailukykyistä yhteiskuntaa.

Minulla on kaksi pientä lasta. Nykymenon jatkuessa maapallon keskilämpötila nousee 2°C–4.3°C ennen 5-vuotiaan esikoiseni eläkeikää. Kuten hyvin tiedätte, kahta astetta pidetään siedettävän muutoksen ylärajana. Pyydän, että teette kaiken voitavanne, jotta lapsillani olisi mahdollisuus hyvään elämään.

Ystävällisin terveisin,

Tapio Pesola
Ilmastovanhemmat ry:n puheenjohtaja

 

Kategoria(t): Ajankohtaista Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.