Ilmastohymistelyä

Paula Sankelo on 32-vuotias yhden lapsen kotiäiti. Paula asuu viihtyisässä Itä-Helsingin lähiössä, lukee kävellessäänkin ja pitää talvesta.

Paula Sankelo on 32-vuotias yhden lapsen äiti. Paula asuu viihtyisässä Itä-Helsingin lähiössä, lukee kävellessäänkin ja pitää talvesta.

”Haluan tehdä osani ilmastokatastrofin torjumiseksi, minusta asia on todella tärkeä. Teen minkä voin, mutta tekisin vielä enemmän, jos minulla olisi kunnollista tietoa arkisten valintojeni vaikutuksesta ilmastoon. Harmi, että tällaista käytännön tietoa on niin heikosti saatavilla.”

– – –

”Ai, nämä kaikki kirjat käsittelevät juuri kaipaamiani aiheita? Ja lisääkin löytyisi? Niin sitä pitää! Hienoa, että tietoa on saatavilla – asiahan on kovin tärkeä. Nyt vain on niin, ettei minulla ole aikaa lukea kirjoja. Tiedäthän, on niin paljon muutakin työn alla.”

– – –

”Jaaha, vai tällä nettisivulla on yleiskatsaus minua eniten askarruttavista ilmastopulmista? Sehän näppärää. Tuon verran minäkin saan jossain välissä luettua. Jutellaan vaikka myöhemmin tästä lisää.”

– – –

”Tutustuinko vinkkaamaasi sivustoon? Tietysti – onhan asia erittäin tärkeä! Valitettavasti minun täytyy kuitenkin sanoa, etten saanut sieltä kovinkaan yksityiskohtaisia tietoja pohdintojeni tueksi. Lähestymistapa oli liian pinnallinen.”

– – –

”Niin niin, ymmärränhän minä, että kyseessä oli suppea esitys. Mainiota, että tällaisia yhteenvetojakin on laadittu! Asiahan on tärkeä. Minä olen kuitenkin sikäli perinpohjainen luonne, että tarvitsisin tarkempia tietolähteitä elämäntaparemonttini tueksi.”

– – –

”Ettäkö ne mainitut kirjat käsittelevät tarkemmin juuri kaipaamiani aiheita? Mutta minähän jo totesin, ettei minulla ole tässä elämäntilanteessa mahdollista lukea kovin laajalti.”

– – –

”Älähän nyt hermostu! Kirjalliseen materiaaliin perehtyminen ei taida sittenkään olla minun juttuni. Voi olla, että saisin enemmän irti keskustelusta samanhenkisessä joukossa. Sääli, ettei tällaisia ryhmiä ole olemassa – liittyisin sellaiseen mielelläni. Asiahan on niin tärkeä. Ehkä toisiamme sparraten pääsisimme pikku hiljaa myös sanoista tekoihin!”

– – –

”Ryhmiäkö on olemassa? Ja vieläpä lähellä minua? Johan nyt! Se on kyllä hyvä – on hienoa, että ajatuksia vaihdetaan kasvokkain ja ilmastotietous syvenee. Mutta suoraan sanoen en usko, että kykenen tuosta vain menemään mukaan aivan tuntemattomaan porukkaan. Ei sellainen oikein sovi minulle.”

– – –

”Vai olet sinä tulossa seuraavaan tapaamiseen? Ja voisit esitellä minut läsnäolijoille? Kiitoksia tarjouksesta, onhan se ystävällistä sinulta. Taidan kuitenkin jättää väliin.”

– – –

”Älä nyt pahastu, mutta – no, suoraan sanoen, vaikutat aika kireältä. Jos te kaikki olette samanlaisia tuossa ryhmässä, niin tuskin saisin tapaamisesta paljoakaan irti. Taidan vielä työstää tuumiani hiukan, kunnes löydän minua parhaiten palvelevan keskustelukerhon.”

– – –

”Mistä ihmeestä nyt pahastuit? Kyllä jokaisella on oikeus ryhtyä ilmastotalkoisiin vasta silloin, kun se itsestä hyvältä tuntuu. Ei kiireellä ja fanatismilla mitään ratkaista! Ongelmien syvällinen tiedostaminen on kuitenkin kaikkein olennaisinta, ja sellainen vie aikansa.”

– – –

”Kiitos sinullekin keskustelusta! Minusta on aivan todella tärkeää, että tästä aiheesta puhutaan. Olemme samaa mieltä siitä, että ilmastokatastrofi on torjuttava – ja pian!”

Kategoria(t): Blogi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.