Isovanhemmat tukevat lasten ja nuorten ilmastovaatimuksia

Iloisina ja ylpeinä kerromme, että ilmastotekoja vaativat isovanhemmat ovat muodostaneet oman isovanhempien ilmastoliikkeensä ja liittyneet mukaan Ilmastovanhempien toimintaan! Isovanhempia on luonnollisesti ollut mukana ennenkin sekä Ilmastovanhemmissa että muussa ilmastoliikkeessä: perjantaisissa ilmastolakoissa ja ilmastomielenosoituksissa on ollut useita sukupolvia mukana täällä Suomessakin, ja isovanhempien tuki sekä aktiivisuus on ollut tärkeässä osassa myös maailmanlaajuisessa ilmastoliikkeessä. Ilmastoliikkeeseen ovat kaikki tervetulleita iästä ja perhetilanteesta riippumatta! On kuitenkin hienoa, että syntyy myös tällaisia uusia ryhmiä, jotka voivat omilla tempauksillaan liittyä joukkoon.

Isovanhempien ryhmä kertoo pian toiminnastaan enemmän näillä sivuilla ja tarpeen mukaan muissa tiedotuskanavissa, esimerkiksi Facebookissa. Voit tavata ilmastotekoja vaativat isovanhemmat eduskuntatalon portailla perjantaisissa mielenilmauksissa 25.10. alkaen. Mielenilmaus on tavallisimmin käynnissä kello 9-12, ellei lisäksi ole jotain erityistä ohjelmaa, josta ilmoitetaan tapahtuman Facebook-tapahtumasivulla Tule mukaan tutustumaan ilmastoisovanhempiin ja muihin mukana olijoihin! Tapahtuman FB-sivu löytyy tämän linkin takaa.

Isovanhempien ilmastojulistus kuuluu seuraavasti:

Lapset eivät ole ainoita, jotka tuntevat ilmastoahdistusta. Meillä isovanhemmilla on syvä huoli tulevien sukupolvien elämisen mahdollisuuksista. Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti ilmastonmuutosta käsittelevissä toimissa on kunnioitettava ja edistettävä lasten oikeuksia ja otettava huomioon sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus.

Lähivuosikymmenet ovat ratkaisevia ihmisen historiassa. Tieteellinen näyttö ilmastonmuutoksesta ja ihmisen osuudesta siihen on kiistaton. Tiedämme, että ilmaston epävakaus lisääntyy, luonnonvarat hupenevat ja luonnon monimuotoisuus vähenee. Kestävää kehitystä on entistä vaikeampi saavuttaa. Kasvihuonekaasujen pitoisuuksien kasvu ilmakehässä on kuitenkin vielä mahdollista pysäyttää.

Tarvitaan tekoja vähähiiliseen yhteiskuntaan siirtymiseksi. Tarvitaan tekoja sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävämmän elämäntavan luomiseksi. Lyhytnäköinen politiikka varastaa lastemme, lastenlastemme ja tulevien sukupolvienhyvän elämän edellytykset. Poliitikkojen on valintatilanteissa uskallettava tehdä päätöksiä Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, siihen sopeutumiseksi ja luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi. Tarvitaan tekoja.

Me isoäidit ja isoisät tuemme koululaisia, opiskelijoita ja kaikkia ihmisiä, jotka vaativat nopeita tekoja kestävän tulevaisuuden puolesta. Haluamme myös osaltamme edistää toimia, jotka tähtäävät maapallomme kestävyyden säilyttämiseen.

Kategoria(t): Ajankohtaista Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.