Allekirjoita Ilmastoisovanhempien julistus tai levitä sanaa!

Ilmastoisovanhemmat peräänkuuluttavat päättäjiltä ilmastotekoja. Jos olet biologinen tai sosiaalinen isovanhempi, tai muu mummu- / pappaikäinen lasten sukulainen tai läheinen, voit liittyä vaatimukseen ja allekirjoittaa allaolevan adressin. Adressi luovutetaan kaikkien eduskuntaryhmien edustajille Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2019, jolloin Lapsen oikeuksien sopimus täyttää 30 vuotta.

Adressin voit allekirjoittaa lähettämällä sähköpostilla nimesi ja kotipaikkasi osoitteeseen ilmastoisovanhemmat@gmail.com. Jos et ole vielä isovanhempien ikäpolvea mutta haluat auttaa, voit levittää sanaa! Jaa linkkiä tähän sivuun tai Ilmastoisovanhempien FB-sivuun

Ilmastoisovanhemmilla on myös FB-ryhmä. Voit tavata Ilmastoisovanhempia myös perjantaisessa ilmastolakossa eduskuntatalon edessä 25.10. alkaen.

Ilmastoisovanhemmat tukevat lasten ja nuorten ilmastovaatimuksia

ILapset eivät ole ainoita, jotka tuntevat ilmastoahdistusta. Meillä isovanhemmilla on syvä huoli tulevien sukupolvien elämisen mahdollisuuksista. Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti ilmastonmuutosta käsittelevissä toimissa on kunnioitettava ja edistettävä lasten oikeuksia ja otettava huomioon sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus.

Lähivuosikymmenet ovat ratkaisevia ihmisen historiassa. Tieteellinen näyttö ilmastonmuutoksesta ja ihmisen osuudesta siihen on kiistaton. Tiedämme, että ilmaston epävakaus lisääntyy, luonnonvarat hupenevat ja luonnon monimuotoisuus vähenee. Kestävää kehitystä on entistä vaikeampi saavuttaa. Kasvihuonekaasujen pitoisuuksien kasvu ilmakehässä on kuitenkin vielä mahdollista pysäyttää.

Tarvitaan tekoja vähähiiliseen yhteiskuntaan siirtymiseksi. Tarvitaan tekoja sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävämmän elämäntavan luomiseksi. Lyhytnäköinen politiikka varastaa lastemme, lastenlastemme ja tulevien sukupolvien hyvän elämän edellytykset. Poliitikkojen on valintatilanteissa uskallettava tehdä päätöksiä Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, siihen sopeutumiseksi ja luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi. Tarvitaan tekoja.

Me isoäidit ja isoisät tuemme koululaisia, opiskelijoita ja kaikkia ihmisiä, jotka vaativat nopeita tekoja kestävän tulevaisuuden puolesta. Haluamme myös osaltamme edistää toimia, jotka tähtäävät maapallomme kestävyyden säilyttämiseen.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.