Kirje pääministeri Stubbille

Euroopan unionin neuvosto päättää 23.10.2014 uusista ilmasto- ja energiatavoitteista vuodelle 2030. Ilmastovanhempien puheenjohtaja Liisa Selvenius-Hurme vetosi pääministeri Alexander Stubbiin, jotta Suomi ajaisi neuvostossa tiukempaa päästövähennystavoitetta.

Arvoisa pääministeri Stubb,

aikaa ei ole hukattavaksi. Ilmastonmuutoksen hillitseminen vaatii nyt rohkeutta ja edelläkävijyyttä, jotta lapsillamme olisi valoisa tulevaisuus. Me Ilmastovanhemmat odotamme, että johtamanne hallitus uskaltaa nostaa Suomen ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa eturivin maiden joukkoon.

Kun EU-huippukokouksessa päätetään tällä viikolla Euroopan uusista ilmasto- ja energiatavoitteista, nähdään käytännössä, onko Suomi ja Stubbin hallitus edelläkävijä vai menneen maailman riippa. Ilmastotieteen mukaan Euroopan sisäisen päästövähennyksen pitäisi olla 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä, ja naapurimaamme Ruotsi kannattaa tätä tavoitetta. Me Ilmastovanhemmat haluamme nähdä Suomelta yhtä uljaan linjauksen.

Ilmastovanhemmat ry on perustettu ajamaan niiden etua, jotka ovat vielä liian pieniä ymmärtääkseen, mitä ilmastonmuutos tarkoittaa, mutta joiden elämään se vaikuttaa enemmän kuin haluaisimme edes ajatella. Nyt haluamme kuulla teidän kantanne, pääministeri Stubb. Voiko Suomi Ruotsin tavoin kannattaa 50 prosentin päästövähennystä? Ellei, miksi niin?

Lapsemme luottavat siihen, että me aikuiset rakennamme heille turvallista tulevaisuutta. Meidän on oltava sen luottamuksen arvoisia.

Ystävällisin terveisin,
Liisa Selvenius-Hurme
Ilmastovanhemmat ry:n puheenjohtaja

Ilmastovanhemmat on poliittisesti sitoutumaton ilmastonmuutoksesta huolestuneiden vanhempien ja muiden lasten läheisten kansanliike. Me vaadimme päättäjiä tekemään ilmastokatastrofin hillitsemisestä politiikan ykkösasian.

Kategoria(t): Ajankohtaista Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.