Kirje tuoreelle ympäristöministerille

Ilmastovanhempien puheenjohtaja Liisa Selvenius-Hurme lähetti ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasoselle Ilmastovanhempien terveiset:

Hyvä ministeri Grahn-Laasonen,

Onnittelut uuden, tärkeän tehtäväsi johdosta. Ilmastonmuutos on aikamme suurin haaste ja lastemme tulevaisuuden suurin uhka. Ympäristöministerinä Sinulla on erinomainen tilaisuus vaikuttaa Suomen ja koko EU:n ilmastopolitiikkaan.

Lokakuussa lyödään lukkoon EU:n päästövähennystavoitteet vuodelle 2030. Komission esitys, 40 % päästövähennystavoite ja löyhät tavoitteet uusiutuvalle energialle ja energiatehokkuudelle, on räikeän riittämätön. Ilmastotieteen valossa EU:n tulisi vähentää päästöjään yli 50 %:lla vuoteen 2030 mennessä ja 95 %:lla vuoteen 2050 mennessä. Toivon, että teet voitavasi, jotta EU:n tavoitteista saataisiin ilmastotieteen mukaiset. EU:n sitoutuminen löyhiin ja riittämättömiin tavoitteisiin murentaa myös kansainvälisen ilmastosopimuksen syntymisen mahdollisuuksia.

Ilmastonmuutoksen hillitseminen vaatii myös kotimaisia toimia. Suomen tulee irrottautua fossiilisista polttoaineista suunnitelmallisesti vuoteen 2050 mennessä. Tämä edellyttää mm. fossiilisten polttoaineiden tukien – jopa 2 miljardia euroa vuodessa – vaiheittaista poistamista. Tukirahat tulee suunnata ilmastoystävällisiin ja energiatehokkuutta parantaviin toimintoihin.

Lapsemme luottavat siihen, että me aikuiset rakennamme heille turvallista tulevaisuutta. Meidän on oltava sen luottamuksen arvoisia.

Ilmastovanhemmat ry:n puheenjohtajana ja kahden pienen lapsen äitinä toivotan Sinulle rohkeutta ja viisautta työssäsi. Muistathan, että ilmastoystävällinen politiikka on lapsiystävällistä politiikkaa.

Ystävällisin terveisin,
Liisa Selvenius-Hurme
Ilmastovanhemmat ry

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.