Nuoret pohtivat ilmastoa ja tulevaisuutta

Nuorille suunnattu ilmastoaiheinen kirjoituskilpailun voittajat ovat selvillä. Ilmastovanhemmat ry:n ja Luonto-Liiton järjestämässä kilpailussa oli kaksi sarjaa: 12–14-vuotiaiden sarja sekä 15–17-vuotiaiden sarja.

Meillä on ilo kertoa, että nuorempien sarjan voitti Viivi Westman Tuusulasta, kirjoituksellaan ”Tulvia vai toivoa?”. Vanhempien sarjan puolestaan voitti Anniina Tarvainen Kouvolasta. Anniina käsitteli kirjoituksessaan aihetta ”Voi kunpa he olisivat tienneet”. Kunniamaininnan saivat Ella Maijala (Vantaa), Sanja Tuovila (Vantaa), Essi Lujanen (Parainen), Jenina Rautavuori (Nokia) ja Mariam Jalomie (Helsinki).

Tuomareina toimivat teatterintekijä ja kirjailija Laura Gustafsson, sarjakuvataiteilija Kaisa Leka ja ilmastotutkija sekä lastenkirjailija Mikko Lensu.

Ilmastovanhemmat onnittelevat voittajia sekä kunniamaininnan saaneita!

Voittajakirjoitukset on julkaistu tuoreessa Nuorten Luonto -lehtessä (Nuorten Luonto 1/15). Sekä voittaneet että kunniamaininnan saaneet kirjoitukset voi lukea myös näiltä sivuilta. Usean muunkin nuoren kirjoitus ansaitsee tulla julkaisuksi, joten palaamme Ilmastovanhempien sivuilla kilpailutekstien pariin vielä myöhemminkin.

Nuorten kirjoituksissa nousi esiin suuri huoli ilmastonmuutoksesta ja suru talvesta, joka ehkä menetetään. Nuorilla oli myös konkreettisia ratkaisuehdotuksia, ja kaikesta huolimatta he näkivät paljonkin aihetta olla toiveikas tulevaisuuden suhteen. Meidän aikuisten on hyvä kuulla nämä nuorten viestit, sillä ilmastonmuutos tulee koskettamaan nuoria vieläkin enemmän kuin se koskettaa meitä itseämme.

Lue voittajatekstit sekä kilpailun osanotosta ja voittajista kertova lehdistötiedote täältä.

vanha talvi ei tule takaisin

(Kuva: Auli Kukkonen & Anu Välitalo)

Kategoria(t): Ajankohtaista, Kirjoituskilpalu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.