Uusi lasten edunvalvontajärjestö Ilmastovanhemmat: Ilmastokriisin pysäyttäminen poliitikkojen ykköstehtävä

Ilmastovanhemmat
Tiedote 26.2.2013

Vastaperustettu lasten edunvalvontajärjestö Ilmastovanhemmat vaatii suomalaisia päättäjiä ottamaan ilmastokriisin torjunnan tärkeimmäksi tehtäväkseen. Järjestön taustalla on joukko lastensa tulevaisuudesta huolestuneita vanhempia, jotka ovat turhautuneet siihen, että asiantuntijoiden varoituksista huolimatta poliitikot eivät ole ottaneet vastuuta ilmastonmuutoksen hillitsemisestä. Ilmastovanhempien tavoitteena on vaikuttaa päättäjiin suomalaiseen ilmastopolitiikan suunnan kääntämiseksi.

“Lastemme tulevaisuuteen vaikuttavat päätökset tehdään ilmastopolitiikassa nyt. Olemme kyllästyneet riittävien päästövähennysten lykkäämiseen aina seuraavalle hallituskaudelle. Ilmasto- ja energiapolitiikasta vastaavien ministereiden on kannettava viimein vastuunsa säätämällä vahva ilmastolaki”, Ilmastovanhempien puheenjohtaja Liisa Selvenius-Hurme sanoo. [1] “Vanhemmat ovat valmiita taistelemaan tiikerin raivolla lasten hoitopaikkojen, lähikoulujen ja neuvoloiden puolesta. Siitä myös Ilmastovanhemmissa on kyse. Me taistelemme lastemme tulevaisuuden puolesta.”

Asiantuntijat ovat varoittaneet ilmastonmuutoksen nopeasta etenemisestä ja sen vakavista seurauksista. Ilmastovanhemmat muistuttaa, että nykymenolla ilmasto uhkaa lämmetä yli neljä astetta, ennen kuin tämän päivän lapset jäävät eläkkeelle. Neljän asteen lämpeneminen merkitsisi globaalia katastrofia. Ilmastovanhemmat vaatii, että ilmastonmuutoksen hillitseminen otetaan kaiken poliittisen päätöksenteon lähtökohdaksi sekä kunnissa, kansallisesti että EU:n tasolla. Suomalaisen ilmastopolitiikan on vastattava uusinta tutkimustietoa, ja tulevaan ilmastolakiin on kirjattava riittävät päästövähennykset. Riippuvuus fossiilista polttoaineista on purettava. Ilmastovanhemmat on käynnistänyt tänään avatuilla verkkosivuillaan (www.ilmastovanhemmat.fi) vetoomuskampanjan vahvan ilmastolain puolesta. Allekirjoittamalla vetoomuksen tavalliset kansalaiset voivat esittää huolensa lasten tulevaisuudesta ja painostaa poliitikkoja ilmastotoimiin.

”Keinot päästövähennyksiin ovat olemassa. Nyt tarvitaan poliittista tahtoa. Käsistä karkaavan ilmastonmuutoksen välttäminen on nykyisten päättäjien vastuulla. Ilmastovanhemmat haluaa osoittaa, että suuri joukko lasten läheisiä haluaa päättäjiltä ripeitä toimia”, sanoo Ilmastovanhempien perustajiin kuuluva Noora Jaakkola. “Tuntuu hullulta, että kuluttajien kestäviä valintoja tarjotaan parhaaksi ratkaisuksi ilmastonmuutokseen. Meidän pitää tehdä koko yhteiskunnasta ilmastoystävällinen, ja tähän tarvitaan poliittisia päätöksiä.”

Ilmastovanhemmat on poliittisesti ja ideologisesti sitoutumaton yhdistys, joka toivottaa tervetulleeksi toimintaansa kaikki lasten tulevaisuudesta huolestuneet vanhemmat ja muut lasten läheiset.

Lisätietoja:

Liisa Selvenius-Hurme, puh. 050 410 4201, puheenjohtaja@ilmastovanhemmat.fi
Noora Jaakkola, p. 050 404 2198
www.ilmastovanhemmat.fi

Viite
1. Ilmastolaissa on asetettava päästövähennystavoitteet, jotka perustuvat parhaaseen saatavilla olevaan ilmastotieteelliseen tietoon. Päästöjä on vähennettävä 40 % vuoteen 2020 mennessä ja 95 % vuoteen 2050 mennessä. Vahvan ilmastolain avulla päästövähennysten lykkääminen tulevaisuuteen loppuu, päästövähennysten toteutumista seurataan vuosittain ja eri ministeriöiden päästövähennystoimet koordinoidaan nykyistä paremmin.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.