Ilmastovanhemmat lähetti ministereille tuttiterveisiä

tuttikuvaTiedote 19.3.2014

Ilmastovanhemmat ry lähetti hallituksen ilmasto- ja energiapolitiikasta vastaaville ministereille ja puolueiden puheenjohtajille tuttiterveisiä. Tuttilahjan lisäksi ministerit ja puheenjohtajat saivat tiedon yhdistyksen ilmastolakivetoomuksen allekirjoittajien määrästä ja Ilmastovanhempien kannoista ilmastolakiluonnokseen.

”Pienellä lahjalla yhdistys haluaa kannustaa Suomen tärkeimpiä päättäjiä huomioimaan myös lastemme oikeudet, kun hallitus päättää esityksestään ilmastolaiksi” toteaa Ilmastovanhempien varapuheenjohtaja Niklas Kaskeala.

Ilmastovanhemmat keräsi hallituksen ilmasto- ja energiapolitiikasta vastaaville ministereille 2 527 vetoomusta vahvan ilmastolain puolesta. Vetoomuksen allekirjoittajat ovat tavallisia suomalaisia vanhempia, isovanhempia ja lasten läheisiä. ”Moni suomalainen vanhempi on huolissaan siitä, miten heidän lapsilleen käy käsistä karanneen ilmastonmuutoksen seurauksena. Toivomme tämän viestin näkyvän hallituksen esityksessä ilmastolaiksi”, Kaskeala vetoaa.

Ilmastokriisi koskettaa meitä kaikkia, mutta siitä tulevat kärsimään eniten ne sukupolvet, jotka ovat vähiten vastuussa ongelman aiheuttamisesta. ”Lastemme ja tulevien sukupolvien oikeus ihmisarvoiseen elämään tulee taata riittävän kunnianhimoisella ilmastopolitiikalla”, Niklas Kaskeala sanoo.

Ilmastolain avulla ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja kansainvälisten tavoitteiden saavuttamiseksi tarvittavat päästövähennykset voidaan toteuttaa määrätietoisesti ja järjestelmällisesti. Laki myös lisäisi ilmastopolitiikan läpinäkyvyyttä ja ennakoitavuutta.

”Lastemme kannalta on tärkeää, että Suomessakin lakiin kirjataan vihdoin sitova, vähintään 80 prosentin päästövähennystavoite vuodelle 2050. Pidämme sitä lastemme oikeutena ja vähimmäisvelvoitteena meille vanhemmille”, toteaa Kaskeala.
80 prosenttia ei kuitenkaan saa pitää vähennysten ylärajana, vaan tavoitetta on arvioitava säännöllisesti ilmastotieteellisen tiedon perusteella.

Lisätietoja

Niklas Kaskeala
Ilmastovanhempien varapuheenjohtaja
niklas.kaskeala(at)gmail.com

www.ilmastovanhemmat.fi

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.