Isät käyttävät ilmastovaltaa

Tiedote 8.11.2013

Kahdeksan kymmenestä mieskansanedustajasta on Ilmastovanhemmat-yhdistyksen selvityksen mukaan isiä tai isoisiä. Istuvan hallituksen miesministereistä yli puolet on isiä. Isänpäiväkortillaan Ilmastovanhemmat ry. muistuttaa päättäjä-isiä siitä, että nykyinen ilmastopolitiikka uhkaa johtaa ilmaston rajuun muuttumiseen jo heidän lastensa elinaikana.

kortti

Toivomme, että kaikki päättäjä-isät miettivät isänpäivälahjoja vastaanottaessaan sitä perintöä, jonka ovat jättämässä lapsilleen. Lapset kantavat nyt tekemiemme valintojen seuraukset”, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Liisa Selvenius-Hurme. “Ennen jokaista ilmastoon vaikuttavaa äänestyspäätöstä päättäjien pitää miettiä, onko tämä päätös myös lastemme edun mukainen.”

Eduskunta ja hallitus päättävät Suomen ilmastopolitiikan suunnan. Tällä hetkellä ilmastopolitiikan ajankohtaisia kysymyksiä ovat Varsovassa ensi viikolla alkavat YK:n ilmastoneuvottelut ja hallituksessa valmisteltavana oleva ilmastolaki.

Ilmastovanhemmat vaatii, että Suomen on tarkistettava päästövähennystavoitteitaan ilmastotieteen mukaisiksi ja sitouduttava 2050-ilmastotiekartassa vähentämään päästöjään vähintään 40 prosenttia vuoteen 2020 mennessä, vähintään 60 prosenttia vuoteen 2030 mennessä ja vähintään 95 prosenttia vuoteen 2050 mennessä”, sanoo Selvenius-Hurme.

Ilmastovanhemmat ry. lähetti päättäjä-isille isänpäiväkortin, jossa muistutettiin isiä tekemään päätöksiä, jotka turvaavat lastemme tulevaisuuden.

Lisätietoa:
Ilmastovanhemmat ry:n puheenjohtaja Liisa Selvenius-Hurme
puh. 050 410 4201

Kategoria(t): Ajankohtaista Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.