Parasiiteista päästöihin

Liisa Selvenius-Hurme on Ilmastovanhempien puheenjohtaja. Liisa on kohta keski-ikäinen kahden lapsen äiti, joka haaveilee kesämökistä ja rakastaa vuodenaikojen vaihtelua.

Liisa Selvenius-Hurme on Ilmastovanhempien puheenjohtaja. Liisa on kohta keski-ikäinen kahden lapsen äiti, joka haaveilee kesämökistä ja rakastaa vuodenaikojen vaihtelua.

Lapsella oli kihomatoja. Hain apteekista purkin punaisia pillereitä ja jaoin ne kaikille perheenjäsenille. Isommat saivat enemmän ja pienemmät vähemmän. Kaikki kuitenkin sen määrän, joka ohjeiden mukaan riittää madoista eroon pääsemiseksi. Eihän olisi mitään mieltä ottaa lääkettä niin vähän, ettei se riittäisi karkottamaan noita ikäviä pikku parasiitteja.

Pillereitä jakaessani tulin miettineeksi ilmastonmuutosta ja sen torjuntaa. Mitä mieltä on jättää päästöjen vähentäminen puolitiehen? Ilmastotieteen mukaan Suomen pitää vähentää päästöjään 40 prosenttia. Silti Suomi on sitoutunut vähentämään päästöjään vain 20 prosenttia.

Jatkoin matojen ja ilmastopolitiikan vertailua tunkiessani pyykkejä pesukoneeseen. Kihomadoista voi päästä eroon vain, jos kaikki saman päivähoitoryhmän perheet ottavat asian hoitaakseen. Madot tarttuvat herkästi ja leviävät aina uudelleen ja uudelleen, jos ei kaikkia kantajia saada lääkittyä. Matojen vastaisessa taistelussa vapaamatkustajat tekevät tyhjiksi muidenkin ponnistelut.

Ilmastonmuutoksen torjuntakaan ei salli vapaamatkustusta. Kaikkien on kannettava kortensa kekoon. Isojen päästäjien pitää kantaa iso korsi ja pienten vähän pienempi. Yhden maan vastuuttomuus saa toistenkin maiden ponnistelut tuntumaan turhilta. Siksi Suomenkin pitää olla tosissaan mukana talkoissa.

Napsautin pesukoneen päälle ja totesin, että siihen ne yhtäläisyydet loppuivatkin. Kihomadoista ei ole muuta haittaa kuin kutina. Ilmastonmuutos on todellinen uhka kaikkien meidän ja meidän lastemme tulevaisuudelle.

Kategoria(t): Blogi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.